“Op de boerderij is altijd wat te beleven!”

De seizoenen en het weer bepalen het werk op onze zorgboerderij. Deelnemers kunnen meedoen met verschillende activiteiten:

  • Het verzorgen van de dieren en het erf
  • Werken in het groen, zoals de moestuin en de borders
  • Huishoudelijke klusjes
  • Onderhoud van het materiaal, verven en timmeren

Onze boerderij is heel kleinschalig. Er is plaats voor ongeveer 6 deelnemers per dag. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht en kunnen we maatwerk leveren. De activiteiten zijn er op gericht dat de deelnemer zich kan ontwikkelen op zijn eigen niveau en tempo.

De activiteiten ondersteunen de ontwikkeling van de deelnemer op verschillende gebieden. Denkt u hierbij aan het vergroten van zelfstandigheid, verbeteren of handhaven van functioneringsniveau, het verantwoordelijk voelen voor de dieren en hun welzijn, het eigenmaken van bepaalde vaardigheden. Waar wij mogelijkheden en kansen zien kunnen wij de deelnemer begeleiden en opleiden naar een bepaalde vaardigheid in dierhouderij en/of groenvoorziening.

We maken samen een passend programma, waarbij duidelijke structuur en een goed dagritme de deelnemer helpt om op een zinvolle manier de dag door te brengen en aan het einde van de dag de boerderij met een trots en goed gevoel te verlaten.

Het ervaren dat je nuttig werk doet, dat de dieren blij van je worden als je ze goed verzorgt en de boer en boerin blij met je zijn, is geweldig!”